Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2009 15:13 - Десерт "Агнеси"
Автор: topanova Категория: Хоби   
Прочетен: 8523 Коментари: 12 Гласове:
8

Последна промяна: 15.09.2009 15:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image


Продукти:
- 1 1/2 пакетче кр. масло (от 125гр.)
- 1ч.ч. пудра захар
- 1ч.ч. смлени орехи
- 1ч.ч. брашно
- 4бр. яйца

Белтъците се разбиват хубаво, като за целувки и след това се прибавят всички
продукти без жълтъците.
Изсипвате сместа в намаслена и набрашнена тавичка, ако имате хартия за печене, още по-хубаво. Печете, докато боднете с клечка за зъби и не остава нищо по нея. 

image
Докато се пече сладкиша, разбивате жълтъците с 2с.л. пудра захар.
Като е готов сладкиша се намазва с жълтъците и го пъхате пак в изключената фурната да изсъхне, малко.

image
През това време си разтопявате шоколад на водна баня и след това украсявате сладкиша.
image

Желателно е сладкиша да отлежи, поне 12часа. Сервирате разрязан на ромбоиди!




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. malinko69 - Критика & без рецензия!!!
15.09.2009 15:25
на триъгълник не може лиииииии????:P
цитирай
2. topanova - Може и на кръгчета.........
15.09.2009 15:29
Може и на кръгчета.........
цитирай
3. essy - Мммм,
15.09.2009 15:35
бях загубила рецептата на това невероятно вкусно удоволствие....
Благодаря, за рецептата!

"Желателно е сладкиша да отлежи, поне 12часа.....", няма кой да чака толкова дълго....:)))))
цитирай
4. theoldben - Опитвал съм
15.09.2009 15:47
и е страхотен:))
Поздрави!
цитирай
5. malinko69 - Критика & без рецензия!!!
15.09.2009 15:50
не...триъгълник е по добре......
цитирай
6. topanova - Благодаря Ви! Да, това е вкуса на ...
15.09.2009 16:18
Благодаря Ви!
Да, това е вкуса на детството.....хахаха
Днес, нали е празник!
цитирай
7. vselena777 - да попитам
15.09.2009 16:35
кремеът от жълтиците се намазва и след това само се лага тавата във изключената ли фурна, за да стегне без да се пече...
цитирай
8. pepelqnka - ОХХХ ...ВКУСНИЧКО...
15.09.2009 16:59
ОХХХ ...ВКУСНИЧКО...
цитирай
9. анонимен - това е любимия ми десерт,
15.09.2009 17:43
точно днес си мислех да го направя, че са ми се дояли. но според мен е по-добре без шоколада отгоре. само разваля вкуса.
цитирай
10. topanova - vselena777, да намазваш веднага ...
15.09.2009 19:15
vselena777 , да намазваш веднага след изваждането на сладкиша от фурната и го пъхаш отново в топлата фурна!! Ако се притеснявяш от суровите жълтъци, включи за малко фурната само на горен реотан.
Жълтъците трябва само да изсъхнат.

На мен ми харесва повече с шоколад, но вкус другар, няма!
цитирай
11. amur - ще го пробвам. между другото, с теб ...
15.09.2009 23:19
ще го пробвам. между другото, с теб сме градски...
цитирай
12. topanova - Охооооооооооо......
16.09.2009 16:08
Охооооооооооо......
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: topanova
Категория: Хоби
Прочетен: 479575
Постинги: 83
Коментари: 148
Гласове: 452
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930