Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2009 15:10 - Торта "Пролет"
Автор: topanova Категория: Хоби   
Прочетен: 1351 Коментари: 0 Гласове:
3



image

image

Продукти за блатовете:

 - 6бр. яйца, 14с.л. захар, 14с.л. брашно, 2 ванилий, 1 бакпулвер, 4с.л. какао

Продукти за кремчетата:
 - 2 пакетчета(шоколад и ванилия) кремчета без варене на Д-р Йоткер, 800мл. пр. мляко

Продукти за украса:
 - 200мл. сладкарска сметана, 120гр. млечен шоколад, ягоди

Приготвяне:
 - Разбивам яйцата и захарта до гъста смес. Прибавям ванилията, брашното пресято с бакпулвера. Разделям сместа на 2части, като едната е по-малка. В голямата добавям какаото и разбърквам. От тези смеси опичам 2 блата с диаметър 24см.
Като истине кафявият блат го разрязвам на 2, с помоща на конец.
 - Кремчетата ги разбивам по упътването на тях.
 - Глазурата я приготвям, като предварително си разтопявам шоколада на водна баня. Сметаната я разбивам и към нея прибавям шоколада.

Сглобяване на тортата:
 - Във форма за торта, на която се отделя дъното, реда един кафяв блат, сиропирам го с компот или някакъв сок, едното кремче, бял блат, сиропирам, другото кремче, кафяв блат, сметаната. Украсата може да бъде по избор!

Престоява една нощ и после си хапвате!




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: topanova
Категория: Хоби
Прочетен: 479575
Постинги: 83
Коментари: 148
Гласове: 452
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930