Най-четени
1. zahariada
2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. hadjito
10. zaw12929
11. bosia
12. sparotok
13. getmans1
14. rosiela
2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. hadjito
10. zaw12929
11. bosia
12. sparotok
13. getmans1
14. rosiela
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Постинг
11.09.2009 15:10 -
Торта "Пролет"
Продукти за блатовете:
- 6бр. яйца, 14с.л. захар, 14с.л. брашно, 2 ванилий, 1 бакпулвер, 4с.л. какао
Продукти за кремчетата:
- 2 пакетчета(шоколад и ванилия) кремчета без варене на Д-р Йоткер, 800мл. пр. мляко
Продукти за украса:
- 200мл. сладкарска сметана, 120гр. млечен шоколад, ягоди
Приготвяне:
- Разбивам яйцата и захарта до гъста смес. Прибавям ванилията, брашното пресято с бакпулвера. Разделям сместа на 2части, като едната е по-малка. В голямата добавям какаото и разбърквам. От тези смеси опичам 2 блата с диаметър 24см.
Като истине кафявият блат го разрязвам на 2, с помоща на конец.
- Кремчетата ги разбивам по упътването на тях.
- Глазурата я приготвям, като предварително си разтопявам шоколада на водна баня. Сметаната я разбивам и към нея прибавям шоколада.
Сглобяване на тортата:
- Във форма за торта, на която се отделя дъното, реда един кафяв блат, сиропирам го с компот или някакъв сок, едното кремче, бял блат, сиропирам, другото кремче, кафяв блат, сметаната. Украсата може да бъде по избор!
Престоява една нощ и после си хапвате!
Няма коментари
Търсене
Блогрол