Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
Постинг
09.10.2009 15:23 -
Кекс "Зебра"
Автор: topanova
Категория: Хоби
Прочетен: 4921 Коментари: 5 Гласове:
Последна промяна: 01.12.2009 18:43
Прочетен: 4921 Коментари: 5 Гласове:
7
Последна промяна: 01.12.2009 18:43
Продукти:
270гр брашно
240-260 г захар
200 г течна сметана
3 яйца
50 г масло
2 с л какао
1 бакпулвер
Глазура:
4 с л течна сметана
1 млечен шоколад
Приготвяне:
- Разбивате яйцата със захарта, прибавяте сметаната и размекнатото масло. Разбивате хубаво. Прибавяте пресятото брашно с бакпулвера и разбърквате внимателно с лъжица.
- Готовата смес се разделя на 2 равни части. В едната добавяте какаото.
- Взимате тавичка и я постиляте с намаслена хартия за печене. В центъра изсипвате
1с.л. от бялата смес, върху нея 1с.л. от кафявата смес, всичко се повтаря, докато свършат смесите.
- Печем до готовност. Проба с клечка за зъби.
Приготвяне на глазурата:
- В стъклена купа си натрошавате шоколада и добавяте сметаната. Слагате на водна баня и разбърквате, докато се разтопи шоколада. Получава се крем.
- С него глазирвате, кекса.
Бон апети!!!
Търсене
Блогрол