Най-четени
1. cchery
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
Най-активни
1. sarang
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Постинг
08.09.2009 16:56 -
Еклери
Автор: topanova
Категория: Хоби
Прочетен: 1636 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 29.12.2009 16:17
Прочетен: 1636 Коментари: 0 Гласове:
5
Последна промяна: 29.12.2009 16:17
Продукти за крема:
- 1л. пр. мляко, 2бр. яйца, 7с.л. брашно, 20с.л. захар, 50гр. краве масло, ванилия.
Яйцата се разбиват с брашното и малко хладко мляко. Другото мляко се слага на котлона да заври, прибавяме яйчената смес на тънка струя и разбъркваме непрекъсното с дървена лъжица. Подслаждаме със захарта и ванилията. Махаме от котлона и прибавяме маслото. Оставяме го настрани да се охлади, като го разбъркваме от време на време да не хване коричка.
Продукти за пареното тесто:
- 2ч.ч. вода, 3/4 ч.ч. олио, 2ч.ч. пресято брашно с щипка сол.
В тенджера слагаме водата и олиото да заври, добавяме брашното на веднъж и бъркаме енергично с дървена лопатка, докато тестото се отдели от стените на тенджерата. Оставаме на страна да изтине и прибавяме едно по едно яйцата, като пак се бърка енергично. С това тесто се шприцоват еклерите върху тава с намаслена хартия.
Пекат се в загрята фурна на 180*. Вратата на фурната не се отваря, като порозовеят се изключва фурната и се остават вътре още 2-3 мин.
Като изтинат се шприцоват отстрани в малка дупка с крема.
Отгоре се гарнират с шоколад, разтопена лакта или пудра захар.
Бон апети!
Няма коментари
Търсене
Блогрол