Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2009 16:56 - Еклери
Автор: topanova Категория: Хоби   
Прочетен: 1636 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 29.12.2009 16:17


image

image

Продукти за крема:
 - 1л. пр. мляко, 2бр. яйца, 7с.л. брашно, 20с.л. захар, 50гр. краве масло, ванилия.
Яйцата се разбиват с брашното и малко хладко мляко. Другото мляко се слага на котлона да заври, прибавяме яйчената смес на тънка струя и разбъркваме непрекъсното с дървена лъжица. Подслаждаме със захарта и ванилията. Махаме от котлона и прибавяме маслото. Оставяме го настрани да се охлади, като го разбъркваме от време на време да не хване коричка.
image

Продукти за пареното тесто:
 - 2ч.ч. вода, 3/4 ч.ч. олио, 2ч.ч. пресято брашно с щипка сол.
 В тенджера слагаме водата и олиото да заври, добавяме брашното на веднъж и бъркаме енергично с дървена лопатка, докато тестото се отдели от стените на тенджерата. Оставаме на страна да изтине и прибавяме едно по едно яйцата, като пак се бърка енергично. С това тесто се шприцоват еклерите върху тава с намаслена хартия.
image

Пекат се в загрята фурна на 180*. Вратата на фурната не се отваря, като порозовеят се изключва фурната и се остават вътре още 2-3 мин.
image

Като изтинат се шприцоват отстрани в малка дупка с крема.
Отгоре се гарнират с шоколад, разтопена лакта или пудра захар.
Бон апети!


Тагове:   сладки,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: topanova
Категория: Хоби
Прочетен: 478425
Постинги: 83
Коментари: 148
Гласове: 452
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031